Tips 5. Nybörjar-kom-igång

För dig som är nybörjare och vill komma igång och träna på ett lite lättare sätt:

  • Börja med att gå en promenad varje dag, helst inte kortare än 30 minuter. Håll en takt som du känner att du orkar med samtidigt som den ger dig puls, lite jobbigt ska det vara.
  • Så småningom kommer du att kunna gå fortare och längre sträckor, men ta det i din egen takt, det viktiga är att du inte tar ut dig för mycket i början.
  • När du sedan känner att du kommit igång bra med promenaderna och vill ha en utmaning, kan du byta ut någon promenad i veckan mot en springrunda.
Här är det viktigt att man hela tiden gör allt i sin egen takt. Huvudsaken är att man tar sig ut regelbundet och gör det till en liten "vana". Även om det känns tråkigt eller/och jobbigt ska man ta sig i kragen och trotsa de trista tankarna. Det kommer gå lättare och lättare med tiden. Något som gör träningen lättare är också att man efter träningen, och även under träningen, känner sig piggare och gladare. Träning påverkar ens humör mer än man kan tro.


Kommentarer
Postat av: Mickan

Nice blogg :D

2009-09-14 @ 17:37:40
URL: http://mickanflickans.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag tränar på gym rätt ofta emn ska börja med varannan dag och jag promenerar mellan 3 och 4 timmer per dag med min hund, är det bra?

2009-09-14 @ 17:54:52
URL: http://anwb.blogg.se/
Postat av: madelen

när man har börjat springa är det så jädra härligt :)

2009-09-14 @ 21:13:19
URL: http://neledams.blogg.se/
Postat av: madelen

när man har börjat springa är det så jädra härligt :)

2009-09-14 @ 21:13:43
URL: http://neledams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0