Tips 2. Alternativ till godis, chips och andra onyttigheter

För att må bra är det viktigt att äta rätt. De flesta vet att godis, glass, chips och läsk m.m. är dåligt för hälsan. Det innebär såklart inte att man aldrig ska få unna sig en liten godispåse då och då. Det som gäller är att hitta en balans mellan att äta lagom mycket av det onyttiga och samtidigt försöka hitta nyttigare alternativ till godiset eller chipsen.


Mörk choklad
  • Om du är en riktig chokladälskare kan det vara svårt att sluta äta choklad, det är förståligt. Det du då kan göra är att börja äta mörk choklad med hög kakaohalt. Denna choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler - de som även finns i grönt té som jag tog upp i förra inlägget.
  • Ju högre halt kakao desto bättre. Dock är inte all choklad med hög kakaohalt nyttig, många gånger förekommer en hög fetthalt. Titta gärna en extra gång innan du köper choklad och se så att fetthalten helst inte överstiger 30 gram fett per 100 gram choklad.
  • Ännu en fördel med mörk choklad är att det oftast räcker med en liten bit för att känna sig nöjd!
Frukt och nötter
  • Frukt kan också vara ett bra alternativ för godis. Förutom att det finns en mängd olika slags frukter att välja på, så är det väldigt gott och nyttigt också.
  • Bland annat får man i sig många vitaminer, t.ex. vitamin C som är bra för ämnesomsättningen. Det minskar risken för hjärt- och kärl sjukdomar och vissa cancerformer samt bidrar till att hålla vikten. Livsmedelsverket rekkomenderar att man äter 3 frukter om dagen.
  • Nötter är också nyttigt och gott. Det är bra för bland annat hjärtat, nervsystemet och immunförsvaret.




Kommentarer
Postat av: Anonym

haha sbolut:D

den e färgglad!

2009-09-13 @ 13:28:05
URL: http://deity.blogg.se/
Postat av: Sanna

tack så mkt!

2009-09-13 @ 14:12:01
URL: http://sannakumlins.blogg.se/
Postat av: Sofie

Vilka bra tips!=)

2009-09-13 @ 14:14:22
URL: http://missthoughtful.blogg.se/
Postat av: Bra hälsa nu!

Tack! :)

2009-09-13 @ 14:30:52
URL: http://brahalsanu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0