Tips 14. Råd för viktminskning

Övervikt och fetma är ett folkhälsoproblem
I dagens samhälle är övervikt och fetma ett växande folkhälsoproblem, vilket många aver säkert vet om. Anledningen tros bl.a. vara att man äter mer snabbmat och att man rör sig mindre. Jag tänkte därför skriva om vad man kan tänka på om man är överviktig samt ge lite tips i matväg för att gå ner i vikt.

5 råd vad Du kan försöka göra för att minska i vikt

1. För att minska i vikt bör du planera vad du ska äta, gärna en vecka i taget eller i alla fall för nästa dag· Hoppa aldrig över måltider och låt det aldrig gå för lång tid mellan att du äter ifall du vill minska i vikt.


2. Ät en frukost, lunch och middag varje dag. Skippa den där extra ostskivan du tar innan du lägger ost på mackan, planera så att du slipper laga mat när du är vrålhungrig.


3. Laga några extra portioner när du lagar mat. Detta för att ha till lunchlådan nästa dag eller att frysa in för senare tillfällen då du inte har tid att laga mat.


4. Lägg upp maten på tallriken vid spisen. Ställ bara fram grönsaker/rotfrukter på bordet. Ta undan eventuella rester till matlådan eller frysen innan du sätter dig för att äta.


5. En tallrik mat är lagom, ta mer grönsaker/rotfrukter om du är mer hungrig. Då har du kommit ett bra steg på vägen i din viktminskning.




(Källa: www.dietist.se)

Kommentarer
Postat av: Isa

Bra blogg!!



Vem tycker du ska vinna i Blog awards 2009? Gå in på min blogg och kommentera vem du tycker samt klicka dig vidare för att rösta på just din favorit!

Ha en bra dag!

2009-09-18 @ 13:57:20
URL: http://thebigcitylife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0